Au Pair och andra planer

Jag fick ett samtal från utlandet idag. Det var en mamma i en tre personers familj i USA som sökte en AuPair för 3 månader från och med..ungefär NU, som ringde och "intervjuade" mig om jobbet. Hon lät väldigt trevlig och där skulle jag sköta deras 3 månader gamla Baby och ha  möjlighet att resa och "se omkring mig".
Det bara pirrade i magen när jag pratade med mamman och hon lovade höra av sig mot slute av veckan gällande vem som är den LUCKY ONE .
Jag skulle just nu ha en så passlig period som jag skulle kunna spendera i utlandet och vad är nu bättre än att jobba där? Min chans har kommit, och jag bönar och ber att jag gjorde ens ett någotlunda acceptabelt intryck ifrån mig.
Det skulle vara såå härligt att få åka till det så omtalade landet och träffa nya människor som lever en helt annan kultur än vi, se platser som man inte kan se i norden, och framför allt.. SURFA. Okej jag får köra några timmar om jag vill surfa men det borde inte vara något problem.

Jag minns från när jag var liten om hur pappa brukade säga två ramsor åt mig:
1. Flå aldrig björnen förrän den är skjuten
2. Ropa aldrig HEJ förrän du är över bäcken
Jag hoppas att ni mina kära vänner som läser detta förstår vad jag menar, men till er dabbar som inte förstår så kan jag förklara kort.

NOOT.
Men iaf hoppas  jag nu efter att ha skrivit detta blogg-inlägg att jag inte i onödan varit nervös och väntat på ett positivt samtal från USA , och sedan hör dom inte av sig alls. Det skulle just vara typiskt min tur.
Beginners luck?

Var är hederliga sporten!?

Jag har så länge funderat vart den hederliga sporten tagit vägen! Jag blir mer än frustrerad av alla dessa medier
som har sina skriverier på första sidan av alla skvaller tidningar med Kaisa Varis, Mika Myllylä och Jere Karalahti.
Det finns inget värre än olika sportgrenar där människor inte förstår sej på "den hedärliga sporttn" (läs med dialekt från Karis) längre. De tar sej till steroider för att bygga upp muskler, tar sej till olika hormoner och andra "förbjudna medel" fastän de vet att det går illa om de åker fast!
När jag var liten tittade jag alltid på  en massa sporter, höll själv på med hundratals olika sportgrenar, fastän tiden inte alltid räckte till. Jag hurrade på Finland i Vm-ishockey -95 och bra gick det!
En gång hurrade jag på dessa ovannämnda personer när jag så dem i sitt ässe i TV:n.. Men dock inte mer!
Kan Finnar inte hålla sig längre? Är de förbjudna ämnen så frästande?

Om man tar snowboarding som ett exempel,  och som en gemförelse mot dehär skidarna och diverse sportare, så kan jag inte annat än att lyfta på hatten åt Auttina, Mattilona, och Piiroinena! SABLAR vad dom ger Finnana en bra bil ute på världen! Okej, jag medger, snowboarding är och har varit kännt för att dedär "tuffa-pojkarna" röker på lite nu och då. Men iaf har de inte testats positiva för någo ämnen som gör dem starkare eller mera uthålliga!
Nu ska ni inte tro att jag ser upp till dedär "på-Rökarna" för Nej-Nej det gör jag inte, jag bara vill framhäva min point i allt detta katastrofieri. Jag är urförbannad på dehär finnarna som nångång i världen varit duktiga o haft en fin framgång och kariär, och när kroppen börjar säga emot, tar de några sprutor o några piller så är "allt-bra-igen" och de är i oklanderligt skick. Sånt BullS**T säger jag.
Kan man inte träna sej så att man är bra, gör en massa idrottsträningar som gör att man förstärker sin kropp och uthållighet på ett naturligt sätt! Jag menar en kille som är Oskuld kan ju inte stå ut  bara en kort kort stund.. Medan en mera erfaren kille kan hålla på i flere timmar.
Så ALLA ni där ute som läser min blogg och som får (hoppeligen) höra om detta av nån som läst dethär inlägget, SKALL INTE NÅGONSIN I DEN VIDA VÄRLDEN börja fuska med något medel hit o dit.
Kan man bara inte öva sej via naturliga konster att bli allt duktigare.
Snowboard åkare tränar med trampolin, simhall och andra redskapsgymnastikträningar! OCH SE hurdan J*****VLA framgång Finska Snowboardåkare har! HALLELUJA för dem (Apploder hörs i bakgrunden).

RSS 2.0